Systeemtherapie Nijmegen:

Om jezelf en je relaties te helen:

De partnerrelatie is de meest intieme relatie die we kunnen aangaan en kan ons daardoor het meeste raken in oude pijnen en angsten. En dit kan (ernstig) psychisch lijden veroorzaken. Ook andere vormen van relaties kunnen pijn en angst oproepen. Ben je hoogsensitief? Dan herken je vast dat prikkels harder bij je binnenkomen dan bij veel mensen om je heen die laag tot gemiddeld sensitief zijn. En dat jij langer last kan hebben van dingen. Ben je aan jezelf gaan twijfelen? Raak je jezelf kwijt in contact met je partner of belangrijke anderen, voel je angst en schaamte om jezelf te laten zien en ben je verhard om jezelf te beschermen, ook naar je partner toe?

Als je uit de verharding wil en weer (meer) liefde en vreugde wil voelen, maak dan een afspraak met me en ontdek wat Systeemtherapie Nijmegen voor jou of jullie kan betekenen.

Systeemtherapie VuurKrachtig Nijmegen:

Wat is Systeemtherapie:

Systeemtherapie wordt in de volksmond ook wel relatietherapie genoemd, echter ligt bij Systemische Psychotherapie de focus op ieders individuele moeiten, kwetsuren, (hoog)gevoelig zijn en groeiproces. We kijken naar je systemen, zoals je partnerrelatie, je gezin nu en van herkomst en je werkomgeving onder meer in relatie tot je hoogsensitiviteit. Juist omdat je partner het meest op je pijnplekken kan drukken en je onbedoeld kan kwetsen, is het belangrijk dat je partner af en toe meekomt naar de therapie. Zo kunnen we samen belemmerende patronen doorbreken, leren verzachten naar elkaar toe en het verschil in sensitiviteit leren omarmen, zodat de liefde voor jezelf en voor elkaar kan groeien.

Gratis Kennismakingsgesprek:

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) voor systeemtherapie in Nijmegen en bel met 06 155 781 82!

Wie kan in Systeemtherapie gaan:

Je kan alleen en samen in Systeemtherapie gaan. Wanneer jullie samen in therapie komen werken we individueel aan doelen en in gezamenlijke gesprekken. Voordelen van samen in Systeemtherapie gaan zijn: Je kan aan je eigen kwetsuren en problemen werken in nabijheid van je partner, waardoor het erover praten makkelijker wordt en het begrip voor elkaar kan groeien. In de individuele sessies kun je vrij exploreren wat je denkt en voelt, zonder risico op het kwetsen van je partner of jezelf. Zo wordt het makkelijker om je aandacht te richten op wat jij voelt en denkt en om onderscheid te maken tussen wat bij jou hoort en wat bij de ander. Woon je in Nijmegen of in de omgeving van Nijmegen? Neem dan contact met me op via 06 155 181 82 of via het contactformulier: https://vuurkrachtig.nl/relatietherapie-nijmegen-contact/

Openingstijden praktijk:

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 10.00 en 18.30 uur.
Je kunt afspraak inplannen op:
Dinsdagen 11.00 – 18.15 uur;
Woensdagen 14.45 – 21.15 uur;
Vrijdagen 12.15 – 18.15 uur.

Jezelf beschermen als hooggevoelige:

Als hoogsensitieve persoon sta je meer open en registreer je meer informatie dan niet-HSP’ers. Juist omdat je zowat alles registreert wat er om je heen gebeurt en goed aanvoelt wat anderen denken en voelen, loop je een groter risico om overprikkeld of overbelast te raken, én om gekwetst te worden. Daarnaast betekent hooggevoeligheid ook dat je meer dan andere mensen stilstaat bij wat je raakt en pijn doet. Heel begrijpelijk dus als je probeert jezelf te beschermen tegen je pijn en angsten en je gevoelens voor je houdt. Je gevoelens voor je houden betekent voor jou als HSP echter ook dat je een deel van jezelf niet kan laten zien. Terwijl dit juist heel essentieel voor je is. Je pijnplekken vermijden of jezelf (voor een deel) verborgen houden is begrijpelijk, maar niet de oplossing.

Vermijding is niet de oplossing

Hoezo is vermijding voor mij als HSP’er niet de oplossing? Vermijding leid er meestal toe dat je ook in andere lastige situaties kiest voor het vermijden van het probleem en jezelf niet laten zien. Vermijding leid tot verharding en verlies van gevoel van liefde voor jezelf en de ander. Je loopt het risico dat je probleem een heet kooltje blijkt te zijn die ineens de boel kan doen ontvlammen en afbranden. En dat er dus precies gebeurt waar je bang voor was: verwijdering, verlies van liefde, afgewezen worden, niet gezien en gehoord worden. Bovendien hebben wij als creatieve en sensitieve mensen het juist nodig om onze gevoelens en kwetsbaarheid te kunnen delen met anderen en dat onze dierbaren empathie tonen en ons accepteren voor wie we zijn.

De oplossing: je / jullie innerlijke vuur ontsteken en (allebei) jezelf zijn

De kans is groot dat je partner en belangrijke anderen je (weer) kunnen zien en rekening met jouw behoeften gaan houden, wanneer jij in je kracht durft te gaan staan en jezelf volledig omarmt. Wanneer jullie allebei in je kracht staan is het ook makkelijker om met jullie verschil in sensitiviteit en verlangens om te kunnen gaan. En om uit de verharding te blijven en de verbinding met elkaar te blijven voelen.

Jullie verschil in Sensitiviteit omarmen en vieren:

Wellicht helpt het om te weten dat iedereen wordt geboren met meer of minder sensitiviteit en empathie. Aanvoelen wat de ander nodig, je verplaatsen in de ander, en begripvol reageren is iets wat de ene mens van nature heel goed kan, en de ander te ontwikkelen heeft. Wanneer je partner niet zo begripvol reageert op wat jij voelt, dan kan je denken dat er iets mis is met jou of met je partner. Maar de kans is groot dat hij of zij in minder mate sensitief is dan dat jij bent. En daar valt écht mee om te leren gaan. Verschil in sensitief zijn is ook vooral iets om te vieren. Jullie kunnen bijvoorbeeld leren elkaar aan te vullen.

Testemonial M. uit Malden

“Ik kende Mandy al en wist hoe helder ze mij een spiegel kan voorhouden, toen ik met haar in gesprek ging over mijn relatie. Omdat ik mijn relatie privé vind wil ik mijn naam niet voluit noemen. Maar de gesprekken met Mandy hebben bijgedragen aan dat ik nu een superfijne relatie heb. En dus wil ik het daar wel over vertellen. Ik stond op het punt om mijn relatie van een jaar te verbreken door te grote verschillen in wat we met elkaar willen en hoe we tegen een bepaalde situatie aankeken. Ik had bijvoorbeeld een veel grotere behoefte aan tijd voor mezelf dan mijn vriend. En er stond een issue tussen ons in waar we samen niet uitkwamen.

Mandy stelde haar verwondervragen aan mij over wat ik voelde voor mijn vriend. Waar ik naartoe wilde eigenlijk met de relatie voor de spanningen zo hoog opliepen. En over hoe we met elkaar praatte. Ze stipte onder meer aan dat ik voorbij ging aan zijn gevoel. Ze vroeg me hoe het voor mij zou voelen als ik hem erkenning gaf voor zijn pijn en angst.

Ik ging voelen dat ik mezelf aardiger zou vinden als ik hem steunde in zijn angst. En ging inzien dat erkenning geven niet hetzelfde is als mezelf opgeven. Het voelde juist als meer mezelf zijn. Ze stelde me ook de vraag hoe mijn vriend zou reageren op erkenning krijgen. Ik kon zo voor me zien dat hij zich gezien zou voelen door mij en minder moeite zou hebben met mijn contact met een ex. Het erkennen van zijn pijn heeft geholpen om naar elkaar te luisteren en samen naar een oplossing te zoeken voor onze issue.

Hoe is mijn relatie nu? Superfijn. Écht. Ik heb de tijd voor mezelf die ik nodig heb en hij voelt zich daarbij op zijn gemak. We vertrouwen elkaar.”

Wil je meer weten over
een therapietraject of heb je een gerichte vraag over je relatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. Of maak een afspraak voor een intakegesprek:
Bel mij op: 06-15578182
of mail naar: contact@vuurkrachtig.nl
Ik neem binnen 1 werkdag contact met jullie op. Ik help jullie graag met allebei jezelf kunnen zijn in jullie relatie.

Deel dit met je vrienden