Relatietherapie: Voor HSP en hun partner in Nijmegen:

Lukt het jullie niet (meer) om met elkaar te praten over belangrijke onderwerpen en lopen gesprekken vaak uit op ruzies? Herken je op die momenten jezelf niet meer in contact met je partner? Willen jullie uit de verharding naar elkaar toe en weer vreugde voelen? Is het lastig elkaar te begrijpen omdat jullie zo verschillen van elkaar onder meer in sensitiviteit? Of lijken jullie juist zo op elkaar omdat jullie allebei hooggevoelig zijn en vullen jullie teveel voor elkaar in? Ontdek hoe ik jullie binnen VuurKrachtig in Nijmegen kan helpen jullie relatie te verbeteren en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via het contactformulier of bel met 06 155 781 82.

Relatietherapie Nijmegen Vuurkrachtig - de meerwaarde van systeemtherapie

Relatieproblemen als gevolg van het niet onderkennen van jullie verschil in sensitiviteit

Mijn cliënten voelen zich vaak niet begrepen en gezien door elkaar. Ze zijn creatief en sensitief en hebben vaak een partner die dat ook is, of juist rationeler is. Ze voelen zich klem zitten, benauwd of gecontroleerd in hun relatie, kunnen niet zichzelf zijn, of verdwijnen in contact en weten niet (meer) wie ze écht zijn. Anderen maken zich zorgen over verlaten worden, voelen zich onveilig en onzeker, en zetten hun partner onder druk om hun vastigheid en onvoorwaardelijke liefde te bieden. Bovenstaande patronen kunnen gepaard gaan met ernstig psychisch lijden. Ze gaan ten kostte van het vuur in onszelf en in onze relatie. Wat echter vaak niet onderkend wordt is dat wij verschillen in de mate waarin we sensitief zijn. Ook als jullie allebei hoogsensitief zijn is er een verschil in de gebieden waarin jullie hooggevoelig zijn. Als er sprake is van (ernstig) psychisch lijden is Systeemtherapie mogelijk meer geïndiceerd.

Gratis Kennismakingsgesprek:

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) en bel met 06 155 781 82!

Om leren gaan met jullie verschil in sensitiviteit:

Wij verschillen in de mate waarin we sensitief of hoogsensitief zijn. Wanneer je partner niet zo begripvol reageert op wat jij voelt en nodig hebt in de relatie, kan dit bijdragen aan een gevoel van uitzichtloosheid.
In Nederland zijn de meeste mensen laag tot gemiddeld sensitief. Zo’n 20% van de mensen is hooggevoelig. De kans is dus groot dat je een partner hebt die minder gevoelig is als jij. Of dat je kind anders-sensitief is dan jij. Of ouders, een broer of een zus, collega’s, een baas. Dit vergroot de kans dat de ander die je in vertrouwen neemt niet zo reageert als jij nodig hebt. Waardoor je nog meer het gevoel kunt hebben dat het aan jou ligt. Of dat de hele wereld niet klopt. Of dat je blijkbaar een slechte smaak hebt wat partners betreft. Dat is écht niet waar.

Therapiepraktijk Vuurkrachtig Nijmegen:

Ik bied jullie een creatieve en inspirerende aanpak om naar elkaar toe te groeien en allebei dichtbij jezelf te kunnen blijven. Door middel van praten én doen help ik jullie om een gezonde en liefdevolle relatie tot stand te brengen en bied jullie een traject op maat.

Relatietherapie Nijmegen VuurKrachtig helpt jullie met:
Verlangen – Verbinden – Vragen – Vonken – Vieren:

– Samen liefdevol en krachtig in jullie relatie staan.
– Het vuur brandend houden, ook op langere termijn.
– Contact maken met je verlangens en ervoor gaan staan.
– Ruimte creëren voor jouw verlangens én die van je partner.
– Een goede balans vinden tussen aandacht en tijd voor elkaar én voor jezelf.
– Intimiteit veilig en erotiek spannend houden.
– (weer) Genieten van elkaar en op ontdekkingsreis gaan.
– Een sterke commitment voelen aan jezelf én je partner.
– Handelen naar wat bij je past en liefdevol voelt.
– Je gevoelige zelf zijn in relatie tot je partner en je omgeving.
– Een team vormen en helder communiceren.

Wil je partner niet mee naar relatietherapie?

Als je partner niet mee wil naar relatietherapie en jij wil wel verandering, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden: 06 155 781 82. Je zou écht niet de eerste zijn die bij me aanklopt voor hulp en dat de partner vervolgens toch besluit mee te komen naar therapie.

Deel dit met je vrienden