Mandy de Meyer – Relatiecounselor en Systeemtherapeut

Ik ben geïnteresseerd in mensen, hun verlangens en de Liefde. Het is mijn missie om sensitieve en creatieve mensen die moeite hebben zichzelf staande te houden in het contact met anderen, te helpen een solide persoon te worden en betekenisvolle relaties te kunnen hebben. Zodat je blijvend het vuur in jezelf en tussen jou en je partner brandend kan houden. Dit kan samen met je partner, je ouders, je gezinsleden of individueel.

Het vuur blijvend brandend houden?

Ik weet uit eigen ervaring dat dit mogelijk is. Ik heb zelf lang gedacht dat ik geen relatiemateriaal was. Dat er niet van mij te houden was als je me écht zou kennen. En dus hield ik een belangrijk deel van mezelf verborgen. Ik werd heel moe, verdrietig en somber. In relaties met partners was ik bang dat de ander me af zou wijzen en weg zou gaan. Meerdere relaties zijn stuk gelopen. Nu jaren later, weet ik dus uit eigen ervaring, dat het anders kan en hoe het anders kan. Ik ben uit een belemmerende relatiepatroon gestapt, nadat ik contact had gemaakt met mijn werkelijke verlangen. En ik ben mijn eigen koers gaan varen.

Je unieke zelf zijn

Nu weet ik dat ik uniek ben en dat ik als hoogsensitief mens een kracht heb dat ik dingen aanvoel en zie die anderen (nog) niet aanvoelen of zien. Deze kracht zet ik in binnen de therapieën ten behoeve van mijn cliënten. Nee, ik ben geen medium. Ik heb een verscherpt waarnemingsvermogen. Hiermee help ik mijn  cliënten om onbewuste en onuitgesproken zaken boven tafel te krijgen en uit te spreken naar elkaar, zodat ze door elkaar gehoord en gezien kunnen worden, en wellicht nog belangrijker, zodat ze zichzelf beter leren kennen en zien.  Waardoor mijn cliënten sneller tot andere, meer passende oplossingen kunnen komen voor hun probleemsituatie.

Wel geschikt bevonden voor de Liefde

Ik ontmoet zoveel (hoogsensitieve en creatieve) mensen die vastlopen in relaties en die diep van binnen het gevoel hebben dat er iets mis is met hen. Die ook denken dat ze ze geen relatiemateriaal zijn (of dat er iets ernstigs mis is met hun partner). Dat er niet van hen te houden is, als de ander hen écht zou kennen. En dus houden ze zichzelf verborgen voor de ander. Ze voelen zich somber, eenzaam, schaamtevol, boos. Het jammere hiervan is dat je nooit helemaal in je kracht kan staan en niet de relatie kan hebben waar je zo naar verlangt, als je (een deel van) jezelf verborgen houdt voor anderen. En ook heel jammer hiervan is dat anderen niet van jouw unieke schoonheid kunnen meegenieten.

Liefdevolle relaties is voor iedereen haalbaar

Denk jij dat het voor jou niet haalbaar is om op zo’n mooie, liefdevolle manier in je relatie(s) te staan? Of denk je dat jij dit wel kan maar je partner niet?
Mijn ervaring is écht dat dit voor iedereen weggelegd is, dus ook voor jou. Of je nu hoogsensitief, creatief bent of niet.
En zeg nou eens eerlijk, is er niet een heel klein vonkje al in jou die aangeeft dat ook jij je eigen koers wil varen en uit een belemmerend patroon wil stappen?

Mijn werkwijze

Ik vind het belangrijk dat jullie zelf de mogelijkheden (her)ontdekken hoe jullie samen vuurkrachtig in de Liefde kunnen zijn. Ervaring wijst uit dat op deze wijze blijvende verandering tot stand gebracht kan worden. Ik bied daarvoor een spiegel, nieuwe ervaringen en help jullie mindset te veranderen ten opzichte van elkaar, jullie gezin, werk, de liefde, intimiteit en seksualiteit. Ik help jullie om vanuit verwondering vragen te stellen aan jezelf. En reik jullie handvaten aan voor verbinding om thuis te oefenen. Zodat jullie het vuur in jullie relatie brandend kunnen houden.

Mijn begeleidingsstijl

Ik stel vragen vanuit verwondering, aandacht, betrokkenheid, humor en directheid. Door middel van inzichtgevende gesprekken en een uniek palet aan methoden, kies ik de werkwijze die het beste bij jullie hulpvraag past. Het maken van jullie Lovemap, het werken met opstellingen, mindfullness-, expressie- en contactoefeningen zijn onderdeel van de therapie.

Mijn ervaring en specialisaties

Op 4 januari 2016 heb ik Relatietherapie Nijmegen VuurKrachtig opgericht, na 22 jaar als therapeute in de GGZ gewerkt te hebben. Ik ben gezins- en relatietherapeute (systeemtherapeute), psychosociaal therapeute en beeldend therapeute. Ik ben aangesloten bij de NVRG (1), de NVPA (2) en de RBCZ (3). De opleiding tot systeemtherapeute heb ik gevolgd bij Edu van de Velden en Ellen Aptroot. Ik ben afgestudeerd aan de Creatieve therapie opleiding (nu de HAN). Ik volg intervisie, supervisie en studiedagen vanuit de NVRG.

Mijn opleidingen en trainingen zijn:

* Basistraining EFT /Emotion Focused Therapy (Lieven Migeroden en Karin Wagenaar)
* Inleiding traumaopstellingen en zelfontmoetingen (methode Franz Ruppert|Zielsbelang)
* Kinderen uit de Knel (het LOCK)
* Partnerrelatie & Seks (Ellen Aptroot & Marianne Emmelkamp)
* Kind&Jeugd (Edu van de Velden)
* Gezinscreatieve therapie (RINO, Frans Beelen)
* Traumabehandeling (RINO, Truus Wertheim; Margriet Wentink, Tiel).
* Familie-en relatieopstellingen (Margriet Wentink).
* Zingevingsrituelen en Mindfullness (de school van Sjamanisme & Transformatie).
* Creatieve Therapie Beeldend (Hogeschool Arnhem-Nijmegen)

Contact Relatietherapie Nijmegen VuurKrachtig

Bel me op: 06 – 155 781 82. Of ga naar contact en stuur mij een mail voor een afspraak. Ik wil jullie graag helpen om samen VuurKrachtig in de liefde te zijn.

Deel dit met je vrienden