Hoi Mandy,

In de paar sessies die we hebben gehad hebben we zoveel handvatten gekregen dat we voorlopig samen verder kunnen (een groot compliment naar jou toe😉). Ik ben er altijd overtuigd van geweest dat ik niet zonder therapie en begeleiding kan. Momenteel (mede dankzij de therapie bij jou) ervaar ik steeds meer dat ik zelf zonder al te veel therapie een heel eind kom samen met mijn netwerk dat ik heb opgebouwd. We willen je van harte bedanken voor je wijze lessen en begeleiding. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer heel graag met elkaar verder willen gaan.
Groetjes,
J. & en R.

De gesprekken die we hebben gehad hebben me goed gedaan en me op weg geholpen om met mezelf en mijn proces aan de gang te gaan. Dat proces loopt nu; de ene keer is het makkelijker dan de andere, maar ik heb goed inzicht gekregen in wat ik wil: handelen met balans tussen mijn hart en hoofd. Ik dank je voor de gesprekken die we hebben gehad.
Martin

“Mijn partner en ik gingen bij Mandy in therapie na een ernstige vertrouwensbreuk tussen ons beide. Ik ben zelf holistisch therapeute en wilde persé een therapeute die meer doet dan alleen praten. De ervaring ingaan en ontdekken bij mezelf en bij elkaar waardoor de breuk heeft kunnen ontstaan, én wat ik en hij daar zelf aan kunnen veranderen, was wezenlijk voor mij. (En gelukkig gold dat ook voor mijn partner.) Mandy heeft dat heel goed begrepen en is met ons ervaringsgewijs aan de slag gegaan. Direct oefeningen, hoe lastig soms ook om te doen, maar die hielpen mij en mijn partner ontdekken waar de gevoeligheden liggen én waar onze winst kan liggen. Vervolgens konden we die bespreken, tijdens de sessie, maar ook thuis, en konden we oefenen met andere manieren van omgaan ermee.

Mandy heeft een goed gevoel voor de energie, zowel op individueel niveau als in de relatie en gebruikt dat ook om onderwerpen helder te krijgen. Ze luistert goed, maar weet ook in te breken als dezelfde mantra’s voorbij blijven komen. Het voelde voor mij veilig om geheel open te kunnen blijven en mijn angsten en pijnpunten in de sessie te kunnen tonen.

De sessies hebben mij opgeleverd dat ik anders in onze relatie sta, maar dat de relatie stand heeft gehouden, én dat we beter communiceren en kunnen onderkennen wanneer we elkaar aan het kwijtraken zijn. Het lukt beter en makkelijker om elkaar dan te vinden door het te benoemen, te ervaren wat er gaande is, en het vervolgens gezamenlijk te bespreken. Mandy’s bijdrage is hierin van wezenlijk belang geweest.

Mireille

” Dag Mandy, ik heb veel aan onze gesprekken gehad en het als zeer waardevol ervaren. Je hebt me veel inzichten gegeven en ik heb je als een heel kundig, warm, open en betrokken persoon ervaren. Ik voelde me veilig, gehoord en begrepen tijdens onze gesprekken.”

Dank en warme groet, O. (51, Nijmegen)

Wat was de reden dat je in therapie ging?

“In de loop van de twintig jaar dat we een relatie hebben zijn mijn partner en ik elkaar op een bepaalde manier gaan benaderen. Dit heeft geresulteerd in een omgangspatroon waar we beiden erg ontevreden over waren.”

Wat hebben de gesprekken je opgeleverd?

“Door te kijken naar hoe ons verleden onze huidige patronen heeft gevormd en hoe we deze in stand houden is er een dialoog op gang gekomen. Dit geeft mij ruimte om na te denken en te voelen hoe ik de toekomst willen zien.”

Wat was jouw impressie van mij als therapeut?

“De therapeut heb ik leren kennen als een betrokken mens. In een fijne, ontspannen sfeer stond er elke keer een warm kopje thee klaar en werd er besproken hoe de periode was verlopen.  Aan het einde van de therapie werden praktische opdrachten meegegeven om mee te oefenen.”

Heeft het je verder geholpen, hoe kijk je terug?

“Doordat ik met mijn partner weer in gesprek ben gekomen is er veel spanning uit de relatie. Ik ervaar nu meer ruimte mijn gevoelens en wensen uit te spreken en voel me minder aangevallen als mijn partner dat ook doet.”

K. (43, Deventer)

“Voor ons een grote stap om in relatietherapie te gaan, maar dankzij jouw nuchtere en betrokken aanpak een hele veilige omgeving om samen de dingen te benoemen zoals ieder ze beleeft. Geen zware toestanden, gewoon zoals ze zijn en door jou goed begeleid. Bedankt hiervoor.”

D. uit Deventer

“Ik vind het super hoe je dat doet, ons wegwijs maken! Met veel liefde, begrip, humor EN VUUR!!! Daar hou ik van🔥 veel liefs m”

M. (51) Venlo

“We hadden nog wel even door kunnen gaan bij jou. Je aanpak heeft ons geholpen om weer in beweging te komen. R”

R. (51) Deventer

“Wat voelde ik me ellendig toen hij na een voor mijn gevoel heftige, intense, heerlijke tijd een punt zette achter onze relatie. Onverwacht, vlak na mijn verjaardag, waarop hij me nog had overstelpt met cadeaus en aandacht. Hij had een ernstige nierziekte en wilde het mij niet aandoen bij hem te blijven, zo verklaarde hij het.

Maar het was toch MIJN keuze als ik bij hem wilde blijven?! Onbegrip, woede, verdriet en vreselijke onzekerheid… Ik wist me met mezelf geen raad. Wat ging er fout? Had ik het kunnen voorkomen? Kon ik het nog terugdraaien, iets ondernemen om hem terug te winnen? Zonder hem wilde ik niet verder en ik dacht aan niets anders meer.

Wat een geluk dat ik toen steun kreeg van Mandy, die me door deze periode heen loodste. Ze leefde mee, maar hielp me ook de draad weer oppakken, toen bleek dat hij echt bij zijn besluit bleef en ik dat moest accepteren. Ik moest allerlei fasen door, heb gescholden, gehuild, gevoeld, gedanst… Uiteindelijk werd de pijn minder en kon ik hem loslaten.

Zonder Mandy had het verwerkingsproces in het gunstigste geval heel veel langer geduurd en had ik niet de stabiele, fijne relatie kunnen hebben met de man die ik nu heb.

M. uit Heeze

“Eigenlijk leer ik nu pas écht te leven. Je bent een rots in de branding voor mij in een moeilijke tijd. Dank je wel hiervoor. Na verschillende overlijdens vlak achter elkaar, stortte ik in. Het liep al jaren niet lekker. Relaties liepen iedere keer stuk. Werk liep niet lekker. Ik dacht dat ik er net zo goed uit kon stappen.

Maar nu ben ik blij dat ik de counseling ben aangegaan. Ik vind het hard werken, maar wil nu doorgaan. Het heeft me al zoveel opgeleverd. Ik wil niet weer stoppen. Ik zie steeds beter waardoor ik vastloop en ik leer letterlijk leven.”

Testimonial M. (33)

“Ik kende Mandy al en wist hoe helder ze mij een spiegel kan voorhouden, toen ik met haar in gesprek ging over mijn relatie. Omdat ik mijn relatie privé vind wil ik mijn naam niet voluit noemen. Maar de gesprekken met Mandy hebben bijgedragen aan dat ik nu een superfijne relatie heb. En dus wil ik het daar wel over vertellen.

Ik stond op het punt om mijn relatie van een jaar te verbreken door te grote verschillen in wat we met elkaar willen en hoe we tegen een bepaalde situatie aankeken. Ik had bijvoorbeeld een veel grotere behoefte aan tijd voor mezelf dan mijn vriend. En er stond een issue tussen ons in waar we samen niet uitkwamen. Mandy stelde haar verwondervragen aan mij over wat ik voelde voor mijn vriend. Waar ik naartoe wilde eigenlijk met de relatie voor de spanningen zo hoog opliepen. En over hoe we met elkaar praatte. Ze stipte onder meer aan dat ik voorbij ging aan zijn gevoel.

Ze vroeg me hoe het voor mij zou voelen als ik hem erkenning gaf voor zijn pijn en angst. Ik ging voelen dat ik mezelf aardiger zou vinden als ik hem steunde in zijn angst. En ging inzien dat erkenning geven niet hetzelfde is als mezelf opgeven. Het voelde juist als meer mezelf zijn. Ze stelde me ook de vraag hoe mijn vriend zou reageren op erkenning krijgen. Ik kon zo voor me zien dat hij zich gezien zou voelen door mij en minder moeite zou hebben met mijn contact met een ex. Het erkennen van zijn pijn heeft geholpen om naar elkaar te luisteren en samen naar een oplossing te zoeken voor onze issue.

Hoe is mijn relatie nu? Superfijn. Écht. Ik heb de tijd voor mezelf die ik nodig heb en hij voelt zich daarbij op zijn gemak. We vertrouwen elkaar.”

M. uit Malden

“Ik heb de opstelling bij Mandy gedaan met als doel mijn grenzen beter te leren kennen en kunnen aangeven, met name in contact met mannen. En daarbij dichterbij mezelf komen en meer mijn eigen kracht voelen.

Mandy heeft het heel goed aangepakt door openheid, veilig gevoel en vertrouwen te geven. Ook helder, duidelijk en vooral doelgericht op een hele fijne manier. Ze komt snel tot de kern. Dankzij haar houding kon ik me open en kwetsbaar opstellen.

Met als resultaat dat ik me sterker in mijn schoenen voel staan. En ik heb ook vrij direct na de opstelling mijn grenzen aangegeven in de praktijk.
Wauw, wat een gaaf, sterk en gegrond gevoel gaf dat … ik straalde ervan.

Mandy als therapeute of een opsteller? – zeker een aanrader!”

D. (48) Arnhem

“Het is een heel krachtige werkvorm, zo’n opstelling vanuit je verlangen. Helemaal als je ook elkaars representant bent. Ik had er nog geen ervaring mee en was er zeer benieuwd naar. Mandy was vriendelijk, rustig, toegankelijk, oordeelvrij en in samenwerking. Ze gaf ruimte en stelde to the point vragen op cruciale momenten.

De uitkomst van de opstelling leverde op zich geen nieuwe kennis op. Maar een kwartje viel op zijn plek. Ik snap nu waar mijn verlangen vandaan komt. Ik heb antwoord gekregen op de vragen die ik hierin had in relatie tot mijn partner. Het heeft de verwarring opgelost die ik hier omheen had. Eerder koppelde ik het toch aan hem. Nu heeft het verlangen zelf een gezicht gekregen. Het hoeft niet meer tussen ons in te staan. Het is van mij en het is oud. Ik voel beter dat mijn verlangen er mag zijn. En dat geeft rust.”

A. uit Nijmegen

“Mijn vraag voor mijn opstelling ging over hoe ik in contact met mannen mijn energieniveau op peil kan houden. Ik wil graag mijn eigen energie in balans houden als ik een relatie heb. Een relatie met een man kost me zoveel energie, dat ik genoodzaakt ben de relatie weer te verbreken. Dit voelt alsof ik steeds enorm faal.

In de opstelling kwam het patroon naar voren dat iedere x dat een man me aandacht geeft, ik al mijn aandacht en energie op hem richt. Ik verlies daarbij contact met mezelf. Het is een soort automatisme lijkt het wel.  En dit kost me dus veel energie. Door mijn vraag op te stellen, heb ik meer inzicht gekregen in dit onderliggende patroon.

Het is voor mij de kunst om te herkennen wanneer mijn energie omlaag gaat en vervolgens weer op mezelf te focussen. Zodat mijn energie kan herstellen. Door terug te denken aan de opstelling en hoe mijn energie stroomt in contact met een man, ben ik me steeds meer bewust van dit proces en wanneer het weer gebeurt.”

A.M. uit Nijmegen

Deel dit met je vrienden